www.galati-instal.ro - S.C. RomTop INSTAL Galati S.R.L.

1) Tig.1, Bl.C27, Ap.47 .Defectiunea la sifonul de pardoseala a vecinului de la etajul 1, a afectat tavanul vecinului de la parter, care tocmai terminasera curatenia in baie. Am intervenit pentru remedierea problemei. Pasii lucrarii sunt prezenti in fotografii.

 

2) Mazepa,Bl. LC2, Ap.12 . Un bloc cu 10 nivele, aici suntem chemati la etajul al 2-lea defectiunea fiind de la o teava de alimentare cu apa rece, sparta intre erajele 3 si 4. Aici doar am constatat defectiunea deoarece locatarii de la etajele 3 si 4 acolo unde era defectiunea si unde trebuia sa spargem masca, aveau facut de curand curat in apartament si nu ne-au dat voie sa remediem problema. Asa arata si apartamentul de la etajul 1 de pe acelasi tronson, dupa doar 3 saptamani de cand s-a fisurat coloana. Noi am fost chemati anul trecut in luna februarie pentru constatare. Nu stim daca s-a rezolvat problema. Aceste neintelegeri intre vecini pot duce la probleme mult mai grave cum ar fi afectarea structurii de rezistenta a blocurilor. IMAGINILE SPUN TOTUL.

 

3) Inlocuit pexal spart cu polipropilena la instalatia de apometre din baie. Majoritatea “meseriasilor” care s-au lansat in anii 2000 atunci cand era “febra” apometrelor, fiind presati de timp si de costul standard al unui montaj, faceau economie la piese. In loc sa foloseasca coturi si sa lase pexalul doar in linie dreapta, acestia profitau de flexibilitatea materialului si il indoiau cu mana, provocand fisuri minuscule, care in timp provoaca surprize neplacute. Asadar nu cred ca exista instalatie de pexal care sa nu fi cedat macar o data. De aceea acum se foloseste polipropilena si cupru, in instalatiile de alimentare cu apa.

 

4) De ce nu avem presiune atunci cand dam drumu la robinet?!? Unul din frecventele defecte intalnite de catre echipele noastre este “colmatarea” tevilor cu piatra. Asa cum se poate observa aceasta teava datorita timpului si umezelii din subsol a ajuns sa arate asa. De aceea noi recomandam asociatiilor de proprietari sa incheiem un contract de mentenanta prin care sa facem revizii periodice gratuite, pentru a tine sub control defectiunile din blocurile dumneavoastra. Vezi contractul de mentenanta.

 

5) O problema frecventa care apare in timpul iernii, atunci cand instalatia de caldura este in presiune si datorita faptului ca majoritatea tevilor care trec prin planseu nu au protectie, este fisurarea tevilor de tur-retur in planseu.